Puheenjohtajan terveiset 20.10.2021

Arvoisat viskin ystävät,

Hallituksella oli kunnia hyväksyä lokakuun kokouksessaan viisi uutta jäsentä osaksi valtakunnallista ja upeaa seuraamme. Olette lämpimästi tervetulleita. Neuvoksi annan teille uudet jäsenet, että ottakaa aktiivisesti osaa seuran toimintaan heti alusta alkaen. Näin saatte parhaiten vastinetta jäsenmaksullenne. Samalla haastan kaikki jäsenet aktiivisesti käyttämään erinomaisia jäsenetujamme yhteistyökumppaneidemme myyntitiskeillä. 

Otimme tänä vuonna käyttöön uusille jäsenille suunnatun konseptin, tervetuloa -tastingit. Jatkamme konseptia edelleen, mutta pienistä osallistujamääristä johtuen harvennamme tapahtumien väliä. Seuraava tullaan järjestämään tammikuussa, johon kootaan nyt hyväksyttyjen jäsenten lisäksi marras- ja joulukuun kokouksissa hyväksyttävät uudet jäsenet.

Päätimme kuukausi sitten, että yhteiskunnan avautuessa myös VYS:n on aika palata normaaliin päiväjärjestykseen. Tämä tarkoittaa ”elävien” tastingien aloittamista joulukuusta alkaen. Tämä olkoot samalla myös tulosvaroitus; virtuaalitastingien määrä tulee vähenemään. Lauantaisen lottoarvonnan ohella viikon kiinnekohdaksi muodostuneet sunnuntaiset tastingarvontailmoitukset ja maanantaiset arpajaiset harvenevat siten, että tavoitetilassa kuukausittain järjestetään yksi Iäkkäät Harvinaisuudet- ja yksi Huomisen Klassikot -sarjan virtuaalitasting. Tämä konkretisoituu ensimmäisen kerran ensi sunnuntaina, jolloin sähköpostin puuttuminen ei johdu teknisistä ongelmista.

Valitettavasti olemme kokeneet pieniä haasteita ydintoimintamme, tastingien, osalta. Yksi niistä, ainakin täällä pääkaupunkiseudulla, on sopivien tilojen löytäminen. Rajoitusten poistuessa tilojen kysyntä on kova, joka näkyy sekä tilojen saatavuutena, että korkeana hinnoitteluna. Tämän lisäksi Brexit sekä useiden luottotoimittajiemme muuttuneet säädökset ovat vaikeuttaneet olennaisesti maisteltavien tuotteiden saatavuutta. Luonnollisesti hallitus paiskii töitä hartiavoimin näiden haasteiden voittamiseksi.

Yksi VYS-perinne on pikkujoulut. Käytännön syistä päädyimme vielä pitämään vuoden 2021 pikkujoulut viimevuotiseen tapaan virtuaalisena. Päivämääräksi on valikoitunut 11.12., joten merkitkää päivä kalentereihinne. Uskallan luvata, että hauskaa pidetään ja juttua riittää asiasta ja etenkin asian vierestä. Tiedotamme pikkujouluista tarkemmin, kun saamme konseptin lopulliseen muotoonsa.

Pikkujoulujen ohella, teillä hyvät jäsenet, on lupa odottaa lähiviikkoina uutta VYS-pullotetta. Tarkkaa päivämäärää en uskalla luvata, mutta tiedotamme tästäkin yksityiskohtien tarkentuessa.

Paljon iloa on siis luvassa lähitulevaisuudessa. Toivotan kaikille voimia syksyyn ja toivon kaikilta vastuullista toimintaa pandemia huomioiden. Vaikka juuri nyt maailma tuntuukin avautuvat, emme ehkä vielä ole täysin selvillä vesillä. Terveydeksi!

Paavo Kärnä, VYS:n puheenjohtaja

Puheenjohtajan terveiset 17.9.2021

Arvoisat viskin ystävät,

Syksy tekee tuloaan. Normaalisti tässä vaiheessa vuotta valon määrä vähenee, mutta meillä viskin ystävillä tunnelin päässä näkyy valoa. Eikä se ole juna. 

Syyskuun hallituksen kokous aloitettiin jälleen iloisissa merkeissä. Saimme kunnian hyväksyä seuraan viisitoista uutta jäsentä. Positiivinen sana seuran tekemisestä selvästi kiirii pitkin maakuntia ja joukkomme kasvaa vauhdilla. Haluan itseni ja seuran puolesta toivottaa kaikki uudet jäsenet sydämellisesti tervetulleeksi seuraan. Uskon, että ette pety päätökseenne. Liityitte juuri yhteisöön, johon kuuluu 1043 iloista viskin ystävää! Samalla meillä oli ilo hyväksyä uusi yhteistyökumppani, Hotel RUNO Porvoosta. Toivon jälleen, että mahdollisimman moni jäsen kävisi toivottamassa uuden yhteistyökumppanin tervetulleeksi osaksi yhteisöämme.

Viimeiset puolitoista vuotta kokouksemme vakioaiheena on ollut pandemian vaikutusten arviointi tastingtoimintaan. Tunnistamme, että kaipuu yhteisen pöydän ääreen on monella kova. Olemme johdonmukaisesti seuranneet viranomaisten signaaleja ja perustaneet päätöksemme niihin. Niin teimme nytkin ja ilokseni voin todeta, että aloitamme live-tastingien valmistelut. Tämä on toistaiseksi sitoumukseton lupaus, sillä edelleen väylä on varsin karikkoinen. Pelkästään tapahtumien isäntien tai emäntien löytäminen matkustuksineen on vielä hieman haastavaa. Seuraamme keskustelua ja ohjausta muun muassa koronapassien käytöstä ja tiedotamme kun tiedotettavaa on. Sanomani on kuitenkin, että siirtymä kohti normaalia on aloitettu myös VYS:n osalta. Työn hedelmistä nautitaan aikaisintaan loppuvuonna.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että syksy on täynnä mitä upeampia virtuaalitastingeja. Seuratkaa siis jäsenapplikaation päivittyviä tietoja. Olemme saaneet palautetta, että ajoittain tulevien kattauksien päivitykset tulevat turhan myöhään. Tämä on osa pandemiakamppailua. Ajoittain toimitusketjut sakkaavat ja toisaalta päätös live-tastingien aloittamisesta vaikuttaa siihen, mitä kattauksia voi ja kannattaa julkaista. Palaute on kuitenkin huomioitu ja pyrimme parantamaan toimintaa.

Tapahtumien ja jäsentuotteiden osalta voin todeta, että suunnitteilla on paljon. Isona kokonaisuutena tietysti ensi vuonna koittava VYS:n 10-vuotissyntymäpäivä. Myös pikkujouluaika lähestyy. Vielä emme tiedä, kokoonnummeko verkossa vai baaritiskillä, mutta sen tiedämme, että jossain kokoonnumme! Hallitus myöskin valmistelee mahdollisesti vielä tämän vuoden puolella uutta VYS-lasien tilauskierrosta. Tiedotamme tästäkin erikseen.

VYS:n perinteenä on myös virtuaaliaikana jättää jälkeensä jotakin konkreettista eli joka vuosi julkaistavan VYS-esitteen. Vihkot on painettu ja postitustalkoot käynnistyvät. Valtakunnan luetuin julkaisu on pian postilaatikossasi!

Palaan siihen, josta terveiseni aloitin eli syksyyn. Kepeät kesäviskit painuvat jälleen ainakin oman viskikaappini takaosiin ja kehoa, sekä erityisesti sielua lämmittävät makupommit tarttuvat käteen kuin itsestään. Toivon vilpittömästi, että pääsen maistelemaan niitä pian kanssanne. Muistakaa, että meidän jokaisen toiminnalla on vaikutuksensa siihen, kuinka nopeasti siirtymä kohti tuota hetkeä tapahtuu. Terveydeksi!

Paavo Kärnä, VYS:n puheenjohtaja

Puheenjohtajan terveiset 6.7.2021

Arvoisat viskin ystävät,

Aurinko lämmittää, mutta hallitus jatkaa hikistä puurtamistaan. Maanantain 5.7. kokous aloitettiin hyväksymällä seuran jäseneksi yhdeksän (9) uutta viskin ystävää. Lämpimästi tervetuloa! Samalla saimme jälleen lisävahvistusta jo ennestään vankkaan yhteistyökumppaniverkostoomme, kun Hanahuone Juova liittyi VYS:n yhteistyökumppaniksi. Kehotan kaikkia jäseniä, niin uusia kuin vanhoja, tutustumaan uuteen kumppaniimme.

Jokaisen hallituksen kokouksen jälkeen iloisin asia on juuri tiedottaminen uusista jäsenistä. Valitettavasti kerran vuodessa on ajanjakso, jäsenmaksun lähettämisen jälkeen, jolloin myös hyvästelemme useita viskin ystäviä. Tämä on valitettavaa, mutta myös ymmärrettävää. Tällä hetkellä noin kymmenellä prosentilla on vielä vuosimaksu maksamatta maksumuistutuksesta ja tekstiviestistä huolimatta. Pyydän, että hoidatte vuosivelvoitteenne asianmukaisesti, koska mielestäni vastine rahalle on hyvä. Mikäli sinulta puuttuu lasku, voit kysellä sitä osoitteesta jasenasiat@viskinystavienseura.fi.

Kesän tastingien osalta on ollut havaittavissa pientä lipsumista osallistumisten suhteen. Ymmärrän, että kesälomasuunnitelmat voivat muuttua tai joku pakottava este osua kohdalle. Haluan kuitenkin edelleen painottaa, että reiluuden nimissä toivon kaikkien ilmoittautuneiden osallistuvan tapahtumiin, koska tiedämme, että samaan aikaan moni halukas jää arpajaisissa ilman osallistumisoikeutta. Jos siis on epävarmaa, onko tasting-ilta vapaa vai ei, jätä mieluummin osallistumatta sen viikon arpajaisiin ja paranna seurakaverisi onnistumistodennäköisyyttä. Muistutan samalla karenssikäytännöstämme: Jos onnistut arpajaisissa saamaan osallistumisoikeuden, et ole oikeutettu osallistumaan seuraavan viikon arpajaisiin. 

Välillä jo näytti, että paraneva rokotekattavuus ja kesä nujertavat pandemian. Sitten tuli jalkapallon EM-kilpailut ja juhannus, joiden johdosta monilla alueilla otettiin, ainakin hetkellisesti, takapakkia. Ensimmäistä kertaa lähes puoleentoista vuoteen kävimme kokouksessa pitkän keskustelun voiko VYS jo aloittaa live-tastingit. Aiemmin vastaus on ollut ilmiselvä. Päätimme kuitenkin siirtää päätöksen vielä kuukaudella eteenpäin. Totesimme, että koko maan tulee olla pandemian perustasolla, jolloin esimerkiksi pääkaupunkiseudulla voimassa oleva sisätapahtumien kahden metrin turvaväli poistunee. Henkilökohtaisesti kuitenkin uskon, että live-tastingien aloittaminen alkaa olla jo lähellä.

Nauttikaa helteestä kun sitä kerrankin on! Vaikka en itse viskiä mielläkään janojuomaksi, ei lämpötila estä siitä nauttimista. Yhteistyökumppaneittemme hyllyt ovat mukavia kesäviskejä pullollaan, joten kevennetäänpä niitä hieman. Terveydeksi!

Paavo Kärnä, VYS:n puheenjohtaja



Puheenjohtajan terveiset 11.6.2021

Arvoisat viskin ystävät,

Noin viikko sitten lupasin, tai uhkasin, kertoa teille hallituksen järjestäytymiskokouksen keskeisimmistä päätöksistä. Kokous pidettiin maanantaina 7.6.2021.

Alkuun kuitenkin hallituksen kokouksen miellyttävin ilmoitus. Minun on jälleen ilo toivottaa tervetulleeksi kaksitoista (12) uutta viskin ystävää. Teitte mielestäni oikean ratkaisun liittyessänne maailman parhaaseen viskiseuraan! Uskon myös, että tulette sen huomaamaan jos vain osallistutte aktiivisesti seuran toimintaan.

Kokouksen teeman mukaisesti hallitus järjestäytyi johdollani. Varapuheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Jani Liukkonen. Tastingtoiminnasta, pullohankinnoista ja vuosipullotteista vastaavat Jarkko Nikkanen ja Riku Hakala apunaan Daniel O’Shea. VYS-tapahtumat ja jäsentuotteet ovat Emilia Itälinnan rautaisessa otteessa ja Emiliaa tässä tukevat Santtu Korpinen ja Martta Ruohomaa. VYS:n jäsenasiat ja viestintä on Antti Rantamäen vastuulla Sarita Bergholmin tukiessa tällä vastuualueella. Kaikki IT-asiat ovat Tuomas Hakkaraisen osaavissa käsissä ja VYS:n visuaalisesta ilmeestä sekä kaikista painotuotteista vastaa Mikael Leppä. Kova nippu ja selkeät vastuualueet.

Seuran vuosikokouksen päätöksen mukaisesti laitoimme jäsenmaksut matkaan ja sähköpostia tehostettiin erillisellä tekstiviestillä. Toivottavasti sait molemmat, joka on osoitus siitä, että yhteystietosi ovat ajan tasalla. Kyselyt ja korjaukset kannattaa edelleen osoittaa jasenasiat@viskinystavienseura.fi.

Keskustelimme kokouksessa pitkään, missä vaiheessa uskallamme ottaa live-tastingit osaksi ohjelmaamme. Päädyimme yksimielisesti siirtämään päätöksen heinäkuun kokoukseen, jolloin uskomme, että näkymä syksyyn on kirkkaampi. Parhaillaan myös pääkaupunkiseudulla ravintolarajoituksia puretaan. On syytä jälleen kerran muistuttaa, että VYS ei ole ravintoloiden kanssa samalla viivalla. Meille tastingit ovat harrastus, ravintoloille elinkeino. Ja tästä pääsemmekin aasinsillan kautta toiveeseeni; Kun ravintolat aloittavat tastingtoimintansa, niin pidetään huoli siitä, että jokaisella jakkaralla on maksava asiakas. 

Jäsenpalautteen perusteella koen tarpeelliseksi avata hieman VYS-tastingien muodostamisen periaatteita. VYS:lle on tärkeää, että yhteiselo harrastajien, ravintoloitsijoiden, maahantuojien ja valmistajien välillä on kitkatonta, tuemme toinen toisiamme. Tämän VYS ottaa huomioon muun muassa sillä, että seuran tastingit eivät muodosta kilpailuasetelmaa ravintoloiden tarjonnan kanssa. Tämä luonnollisesti vaikuttaa kattauksiin, jotka pääosin rakentuvat Suomessa harvinaisempien pullotteiden ympärille, sekä samalla myös hintaan, jotka pääsääntöisesti alkavat 45 eurosta kasvaen siitä ylöspäin. Tästäkin toki saa halutessaan antaa palautetta.

Viimeisenä asiana pari sanaa seuraavasta VYS-pullotteesta. Aikataulu on meille vielä hieman avoin, mutta uskallan arvioida, että kesän aikana putkahtaa Alkon hyllyille seuraava ja vuoden 2021 toinen VYS-pullote. Sisällöstäkään en vielä kerro enempää, mutta paljastetaan, että se on ”Made in USA”.

Edellisessä viestissäni kehotin teitä nostamaan maljan kanssani. En sitä kirjoittaessani ajatellut, että kello oli vasta 9 aamulla. Muutama teistä esitti jo huolensa puheenjohtajan aamurutiineista. Älkää olko huolissanne, kaikki on hallinnassa. Otan viskini vasta illalla ja edelleen toivon, että otat kanssani. Terveydeksi!

Paavo Kärnä, VYS:n puheenjohtaja

Puheenjohtajan terveiset 3.6.2021

Arvoisat viskin ystävät,

Pieni, mutta sitäkin pippurisempi joukko kokoontui maanantaina 31.5. yhdistyksemme sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokouspaikkana toimi yhteistyökumppanimme Barley & Bait Helsingin Jätkäsaaressa. Haluan tuoda tietoonne kokouksen keskeisimmät päätökset.

Aloitetaan henkilöstöasioista. Vuosikokous antoi allekirjoittaneelle jatkomandaatin toimia hallituksen ja samalla seuramme puheenjohtajana. Kiitän luottamuksesta. Lupaan tehdä edelleen parhaani! Hallitusvastuun jättivät varapuheenjohtajani Kenth Sjöblom, Turun MacGyver Mika Lindströn sekä seuran hallituksessa sen perustamisesta lähtien toiminut Jyväskylän Rami Urrio. VYS:n puolesta esitän mitä lämpimimmät kiitokset teille kaikille. Hallitusta täydennettiin kahdella uudella jäsenellä, joten toivotan tervetulleiksi Sarita Bergholmin ja Martta Ruohomaan. Teiltä odotetaan paljon, mutta samalla olen varma, että pystytte vastaamaan huutoon. Hallitus kokonaisuudessaan toimintakaudelle 2021 on allekirjoittaneen lisäksi Riku Hakala, Tuomas Hakkarainen, Emilia Itälinna, Mikael Leppä, Jani Liukkonen, Jarkko Nikkanen, Antti Rantamäki sekä varajäsenet Sarita Bergholm, Santtu Korpinen, Daniel O'Shea ja Martta Ruohomaa. Toiminnantarkastajaksi valittiin Jukka Pirttinen ja varahenkilöksi Eerik Riekkinen.

Vuosikokous päätti varsinaisten jäsenten liittymismaksuksi 30 eur ja jäsenmaksuksi 25 eur sekä kannatusjäsenmaksuksi 200 eur. Nyt kun summat on vahvistettu, voitte odotella jäsenmaksua sähköpostiinne, joka lähetetään viimeistään viikolla 23 hallituksen järjestäytymiskokouksen jälkeen. Kyseisen kokouksen jälkeen kerron teille tarkemmin hallituksen vastuujaosta ja suunnitellusta toiminnasta.

Aurinko paistaa, rokotepiikit uppoavat olkavarteen ja rajoitukset höllentyvät. Tulevaisuus näyttää siis kaikin puolin valoisalta. Niin myös VYS:n osalta. Taidankin ottaa pienen viskin VYS:n ja sen jäsenten kunniaksi. Otatko seurakseni?

Paavo Kärnä, VYS:n puheenjohtaja



Heinäkuuta kohti!

Juhannus on jälleen örvelletty ja koronarajoituksia purettu - eikä taivas ole pudonnut niskaamme. Ainakaan vielä. 

Oma juhannukseni meni varsin rauhallisissa merkeissä. Nykyisin juhlintaa rauhoittaa 3-vuotias tytär, mutta tällä kertaa myös korona-kesästä johtuva elämäni ensimmäinen koko perheen asuntovaunuretki, joka käynnistyi juhannuspäivänä. Tätä tekstiä kirjoitan Rovaniemeltä - asuntovaunussa tietenkin. Pakko todeta, että on tämä karavaanarin elämä melkoista erikoismiesten ja -naisten hommaa. Hienoa tässä on se, että kymmenen päivän aikana pääsee nauttimaan hyviä viskejä noin kymmenellä kauniilla paikkakunnalla.

Ennen juhannusta oli VYS ehtinyt järjestämään kolme virtuaalitastingia positiivisin kokemuksin ja uutta jatkuvasti oppien. Keskeiset opit ovat liittyneet ilmoittautumismenettelyyn. VYS:n hallituksen kesäkuun kokouksessa päätettiin, että jatkossa tastingpaikat arvotaan halukkaiden kesken - niin suurta on ollut kiinnostus tapahtumia kohtaan. Toistaiseksi palautekanavat ovat olleet lähes mykkiä. Suomalaisessa kansanluonteessa se tarkoittaa, että asiat ovat menneet hyvin. Ilmoittautumis- ja maksuajan lyhyyttä on hieman ihmetelty, mutta perustelujen jälkeen näihinkin on tyydytty. Haluamme siis lyhyillä ajoilla saada mahdollisimman nopeasti tiedon siitä, kenelle lopulta tastingtuotteet lähetetään. Tämän voimme tehdä vain osallistumismaksun maksaneille osallistujille.

Koronarajoitusten liennytykset ovat antaneet loistaville yhteistyökumppaneillemme mahdollisuuden kasvattaa jälleen omaa toimintaansa myös tastingien osalta. Toivon, että mahdollisimman moni VYS-perheen henkilöjäsen tukisi perheemme organisaatiojäseniä osallistumalla heidän järjestämiin tapahtumiin, nauttimalla asiakkaana muutaman kylmän oluen ja tippaamalla hieman suomalaista perinnettä hanakammin. He ovat taatusti sen ansainneet!

Annan samalla tulosvaroituksen. Myös hallitus ansaitsee mahdollisuuden hieman hengähtää ja viettää kesälomaa. Viesteihinne vastataan edelleen, mutta hieman pidemmällä viiveellä. Luonnollisesti virtuaalitastingit pyörivät kesästä ja helteestä huolimatta. Lähes joka viikko, syyskuun loppuun asti, suomalaisilla mökkiterasseilla ja laitureilla nautitaan VYS tastingeista. Tässä piilee se virtuaalitastingien hienous!

Nautitaan kaikki kesästä ja elämästä! Ja tietysti hyvistä viskeistä. Syksyllä maailma voi näyttää taas toisenlaiselta. Toivottavasti kuitenkin ei. Terveydeksi!

Paavo Kärnä, VYS:n puheenjohtaja

Suomalaisen Viskin Päivän jälkitunnelmissa

Viskin Ystävien Seuran 8-vuotissyntymäpäivää vietettiin lauantaina 23.5.2020. Samalla juhlittiin Suomalaisen Viskin Päivää nyt jo seitsemättä kertaa. VYS ja suomalaiset tislaamot julistivat VYS:n syntymäpäivän Suomalaisen Viskin Päiväksi vuonna 2014 ja siitä lähtien suomalaisen viskin kunniaksi on nostettu maljaa aina toukokuun 23. päivä tai sen sopivassa läheisyydessä olevana lauantaina. 

Vuoden 2020 Suomalaisen Viskin Päivä jää varmasti mieleemme monessakin mielessä. Perinteinen VYS-perheen kokoontuminen ei luonnollisesti ollut mahdollista, mutta jotain oli tilalle keksittävä. Syntyi virtuaalinen SVP-juhla, joka toteutettiin VYS:n suljetussa, vain jäsenille tarkoitetussa Facebook-ryhmässä. Pienistä teknisistä haasteista huolimatta pääsimme matkaamaan virtuaalisesti ympäri Suomen suomalaisten tislaamojen vieraina ja kuulemaan tislaamojen uusimmat kuulumiset.

Syntymäpäivän kunniaksi maanantaina 18.5. julkaistiin VYS:n seitsemäs vuosipullote, joka tänä vuonna tehtiin yhdessä Kyrö Distillery Companyn kanssa, ja joka kantaa nimeä KYRÖ x VYS. Kyseessä on savuisesta riihirukiista valmistettu tynnyrivahva viski. Vuosipullote herätti valtavasti kiinnostusta ja 300 pullon erä myytiinkin loppuun Alkon verkkokaupasta noin kymmenessä minuutissa. Tämä vaikuttaa olevan trendi erilaisissa VYS -tuotteissa COVID-aikana - Kiinnostus on kovaa!

Suomalaisen Viskin Päivänä palkittiin VYS:n standaarilla seuran ja suomalaisen viskikulttuurin eteen tehdystä työstä seuran kolme edellistä puheenjohtajaa Jaakko Salo, Veera Salo ja Maija Karppinen. Jokainen heistä on antanut merkittävän panoksensa ja omalla persoonallaan johdattanut seuraamme kohti sitä erinomaista tilaa, josta tänään saamme nauttia. Muistoesineet tullaan jakamaan seuraavassa SVP-juhlassa, joka toivottavasti päästään järjestämään vielä tämän syksyn aikana. Esitän vielä kerran henkilökohtaiset kiitokseni tälle huikealle kolmikolle!

VYS:n toiminta jatkuu koko kesän aktiivisena. Erilaiset live-lähetykset jatkuvat suljetussa Facebook-ryhmässä. Tämän lisäksi kesä-, heinä- ja elokuun aikana tultaneen järjestämään yhteensä jopa kaksitoista virtuaalitastingia. Virtuaalitastingien nopea loppuunmyyminen on herättänyt jäsenistössä kiivasta keskustelua. Jatkossa VYS:n tastingit tulevat myyntiin vain ja ainoastaan sunnuntaisin klo 18:00. Tällä järjestelyllä pyrimme kaikkien jäsenten osalta mahdollisimman tasapuoliseen mahdollisuuteen saada paikka näissä halutuissa tilaisuuksissa. Samalla sunnuntaisin julkaistaan viikkokirje, jossa seuraavan viikon virtuaaliset tapahtumat on listattu yhteen viestiin. Viikkokirje pitää sisällään myös listauksen Alkoon tulleista kannatusjäsentemme uutuuksista.

Viime viikon aikana saitte tärkeää postia niin perinteisessä, kuin sähköisessä muodossa. Perinteistä postia edusti seuran vuosiesite. Sähköpostissa teille saapui vuoden 2020 jäsenmaksu. Mikäli toinen tai molemmat teiltä puuttuvat, on jäsenrekisterissämme väärät yhteystiedot ja suosittelen ottamaan yhteyttä jasenasiat@viskinystavienseura.fi. 

Kesäkuussa pandemiasta johtuvat rajoitukset höllentyvät, mikä on erityisesti yhteistyökumppaniemme ja kannatusjäsentemme kannalta loistava asia. Muistetaan kukin kannattaa paikallista yhteistyökumppaniamme ja nauttia jälleen jaloista juomista, mutta korostetun vastuullisesti turvallisuussuosituksia noudattaen.

Toivotan teille kaikille aurinkoista alkukesää ja nautinnollisia hetkiä hyvien viskien parissa.

Terveydeksi!

Paavo Kärnä, VYS:n puheenjohtaja

Kohti poikkeusolojen vappua

Onpahan ollut erikoinen kevät! COVID19-epidemian johdosta arkemme on muuttunut käytännössä kaikilla osa-alueilla. Monet meistä ovat joko lomautettuina tai elävät lomautusuhan alla. Osalla taas työkuorma on moninkertaistunut aiempaan nähden. Kotimme ovat muuttuneet yhdistelmäksi konttoria, luokkahuonetta, ja päiväkotipaikkaa. Ostoksilla käydään öisin, sosiaalisia kontakteja vältellään. Yritä siinä sitten viskiä nauttia…

VYS-perheenjäseniä koetellaan myös monin tavoin. Yhteistyökumppaniravintolamme ovat joutuneet lukitsemaan ovensa, ja kannatusjäsentemme taloudelliset näkymät ovat epävarmat. Tämän lisäksi me jäsenet jäämme paitsi siitä yhteisöllisyyden tunteesta, joka parhaimmillaan hohtaa lämpöä tasting-tapahtumissamme. Hyvän viskin ohella tietenkin.

Charles Darwinin sanoin ”Vastoinkäymisistä eivät selviä vahvimmat ja älykkäimmät, vaan ne, jotka sopeutuvat parhaiten muutokseen.” VYS:n uusi hallitus on johdollani pohtinut kuumeisesti miten VYS sopeutuu tähän muutokseen. Pelkkä epidemian ohi menemisen odottaminen ei ole vaihtoehto. Mitä sitten olemme saaneet aikaiseksi? VYS:n läsnäoloa sosiaalisessa mediassa on vahvistettu merkittävästi. Yhtenä ilmentymänä tästä on joka kuukausi ilmestyvä puheenjohtajan blogi, joista ensimmäistä juuri luet. Vain jäsenille tarkoitetussa Facebook-ryhmässä aloitetut ”Nikkasen matkassa” -lähetykset, jonka ensimmäisenä vieraana minun oli kunnia toimia, tuovat jäsenien tietokoneille ja näyttöpäätteille viskiaiheista sisältöä meille kaikille tutun hahmon johdattelemana. Pyrimme myös kuumeisesti ratkomaan esteet ensimmäisen VYS:n virtuaalitastingin tieltä. Voin luvata teille, että laakereilla ei levätä.

On tässä ajassa jotain hienoakin. Päivät pitenevät, lämpö lisääntyy ja luonto heräilee. Vappukin on jo korvilla. Tämä sisältää tietysti myös riskin. Vetoan vastuullisuuteenne, hyvät VYS-perheen jäsenet: Pidetään viranomaisten suositukset mielessä ja jätetään ne ”viruslingot” rakentamatta turhilla kokoontumisilla. Kyllä tästä yli mennään ja pian pääsemme jälleen maistelemaan viskejä yhdessä. Teitä on jo kova ikävä!

Haluan toivottaa teille kaikille hyvää ja poikkeuksellista vappua!

Terveydeksi!

Paavo Kärnä, VYSin puheenjohtaja